|
|
|
Konditor ett hantverksyrke |
Att tillverka tårtor och andra färska bakverk är ett nobelt hantverk och många gånger ett konststycke. Konditoryrket i Sverige innehar en stor variation av arbetsuppgifter. Att göra finare bakverk innebär bl.a. att göra anslag (tårtbottnar) och lägga ihop dessa, vispa grädde och mousser och dekorera exempelvis doptårtor, födelsedagstårtor och bröllopstårtor med marsipanrosor, hjärtan och ätbara fotomotiv.
Konditorn har höga krav på hygien och renlighet och yrket innebär även tidiga morgonar för att hinna bli klar med alla bakverk tills kunderna anländer.
Tårtor och bakelser är populärt i Sverige och det ser man även i dagligvaruhandeln (matbutikerna). Många utav dessa tårtor är serietillverkade i fabriker och därmed också många gånger billigare att köpa.
Våra bakverk är gjorda hos konditorierna med mer personligt engagemang och kärlek och blir därför både godare och roligare att bjuda på.
|
Färskt bakverk från ett utvalt konditori
|
Våra tårtor och bakelser tillverkas främst när du har gjort din beställning. Konditorierna som vi arbetar tillsammans med är noga utvalda och ofta arbetar vi endast med ett konditori på varje ort. Vi samarbetar med hundratals konditorier över hela landet. När du vill ha dina bakverk levererade så ombesörjer konditorn att de levereras dit du önskar enligt sina traditionsenliga rutiner.
|
|
| | |
|
|
|
|